Geplaatst in 2020, Lezen

Review boek: Zoutelande – Linda van Rijn

Na het vorige boek was ik wel weer toe aan iets luchtigs. Dat heb ik vaker en dan zoek ik iets van Nederlandse bodem maar met een lekker meeslepend spannend verhaal. Zo kwam ik nu uit op het boek Zoutelande van Linda van Rijn. Beetje nostalgie terug naar Zeeland waar we deze herfst waren.

Samenvatting
Eline van As kijkt uit naar de jaarlijkse vakantie met haar twee vriendinnen van vroeger, Lydia en Sascha. Ze kennen elkaar van de zomers die ze als kind doorbrachten in Zoutelande en hebben altijd contact gehouden. Zoals elk jaar komen ze in september samen in de Zeeuwse plaats om te ontspannen en bij te praten.
Lydia heeft afgelopen jaar samen met haar man Gert een strandtent overgenomen en daar kunnen de vriendinnen verblijven. Het was een druk seizoen voor Lydia en Gert en het valt Eline op dat haar vriendin echt aan rust toe is. Eline zelf heeft een bewogen jaar achter de rug en kan ook wel wat ontspanning gebruiken.
Eerst lijkt dat te gaan lukken: het is mooi weer, de vriendinnen maken lange strandwandelingen en de avonden zijn gevuld met lekker eten en wijn. Toch voelt Eline dat er iets niet klopt. Komt dat door het flirtgedrag van Gert of is er meer aan de hand? En wat heeft een recente verdrinking in Zoutelande ermee te maken? Tegen de tijd dat Eline er op een gruwelijke manier achter komt wat er speelt, zit ze er al middenin. En dan is het de vraag hoe ze hier zelf nog uitkomt.

Ik kan zeggen dat Linda van Rijn wel een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters is. Haar schrijfstijl is heerlijk en zo beeldend dat je zonder overdrijving precies weet hoe de personages zich voelen maar ook hoe de omgevingen en dergelijke eruit zien. De spanning wordt tijdens het boek goed opgebouwd en iedere keer is er weer een verrassende finale!

Het luistert (ja ik luister boeken via Storytel) lekker weg maar ook gewoon lezend zit je al snel in het verhaal en is het boek zo uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s